6 bæredygtige apps du skal kende

bæredygtige apps

Det kan være svært at vide op og ned på, hvad der er miljøvenligt eller ej, men med disse 5 bæredygtige apps er du godt på vej. De hjælper dig alle på den ene eller anden måde til at gøre det nemt for dig at tage sundere, mere miljøvenlige valg i hverdagen.

 

1. Too Good To Go

Too Good To Go er en genial app, der bekæmper madspild ved at gøre overskydende mad fra restauranter, caféer, bagerier, supermarkeder, mv. tilgængeligt til billige penge for den almindelige forbruger. Foruden at der ingen mad går til spilde, så får du god mad til billige penge og samtidig skåner vi sammen miljøet for affald – det er da genialt.

Hent appen her.

2. Kemiluppen

Kemiluppen gør det nemt for dig at blive klogere på alle dine produkter i hjemmet. Men kemiluppen kan du undersøge et produkt for skadelige kemikalier, som ikke blot kan være skadelig for dig selv, men også for jorden. Scan blot stregkoden på dit produkt, og find hurtigt ud af, om du udsætter dig selv og miljøet for skadelig kemi.

Hent appen her.

3. Freemi

Appen Freemi går helt enkelt ud på at finde og forære ting væk, du ikke længere bruger – “freecycling”. Du kan få eller forære alt inden for kategorierne bolig, elektronik, hende, ham og børn. Freemi er 100% gratis og sørger nemt for, at du aldrig behøver at smide ting, der kan bruges, ud. På den måde undgås unødig CO2 udslip og du kan få ryddet op i dit hjem.

Hent appen her.

4. Good on You

Du kender det måske. Du mangler noget tøj, men vil gerne finde noget bæredygtigt tøj. Du har forsøgt dig i genbrugsbutikkerne, men de havde ikke lige, hvad du ledte efter. Med den etiske app Good on You kan du nemt finde få et overblik over alle de bæredygtige tøjbrands, der findes. Der måles på områder som bl.a. dyrevelfærd og miljøbelasting og du bestemmer selv, hvad du vil lægge vægt på, når du søger efter nyt tøj i appen. Appen er international, men der er også danske brands iblandt. 

Hent appen her.

5. Mad skal spises

Endnu en app i stop madspildens navn. Med appen ‘Mad skal spises’ kan du finde frem til nedsatte datovarer i alle dagligvarebutikker. Du kan nemt tilpasse din foretrukne radius i appen, og så får du et overblik over, hvad der er tilgængeligt. Det skal tilføjes, at appen desværre ofte er meget langsom til at opdatere.

Hent appen her.

6. CO2FOOD

Med CO2FOOD kan du beregne klimaaftrykket af den mad, du spiser nemt og hurtigt. Du scanner bare dine kvitteringer eller giver appen adgang til dine digitale kvitteringer. På den måde kan du skabe dig et godt overblik over, hvordan dit madforbrug ser ud i forhold til CO2, og du kan også finde ud af, hvad du evt skal undgå. En virkelig god app til at handle mere bæredygtigt. 

Hent appen her.

Har du andre gode apps, der gør det nemt at leve mere bæredygtigt, så skriv endelig en kommentar herunder. 

Tak fordi du læste med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *