Derfor bør du vaske dit hår med en shampoo bar

økologiske shampoo barer

Det er bestemt ikke uden grund, at shampoo barer er blevet så populære. Her er præcis dét, du bør vide om, hvorfor du bør udskifte din shampooflaske til en shampoo bar.

De fleste af os tænker måske ikke så meget over, hvor meget plastik vi faktisk smider ud på daglig basis, men overvej lige en gang de mange plastik-toiletartikler, vi køber hvert år, som shampooflasker, flydende sæbe, balsam, renseskum, make-up fjerner osv. Alle i plastikemballage, som højst sandsynligt ikke genanvendes. Faktisk er sandheden, at kun 9% af alt plastaffald bliver genanvendt i dag, mens 79% er samlet på deponeringsanlæg eller svømmer rundt i havene til skade for dyr og miljø. 

Da jeg indså, at jeg var nødt til at leve mere miljøbevidst, besluttede jeg mig for at begrænse mit plastforbrug, og det omfattede forbud mod bl.a. shampooflasker i og introduktionen af faste shampoo barer. Det, at de er miljøvenlige er dog langt fra det eneste, der gør shampoo barer fantastiske. 

Her er fem grunde til, hvorfor du bør skifte til den bæredygtige shampoo bar:

1. Minimal emballage = zero waste!

Shampoo barer kræver minimal eller ingen emballage. Når det kommer til at pakke disse faste barer, er der intet behov for plastik til at holde væskerne inde – det klarer de helt af sig selv. Vi pakker kun vores barer i bionedbrydeligt kraftpapir eller genanvendt papir, så de ikke tager skade under forsendelsen. 

2. Længere holdbarhed til billigere penge

Den er god nok. Én shampoo kan faktisk holde op til 80 vaske. Det varierer naturligvis fra person til person i forhold til, hvor ofte du vasker hår og hvor langt dit hår er. Ikke desto mindre, så betyder det, at en shampoo bar er tilsvarende 2-3 450 ml flasker af din yndlingsshampoo. 

Hvordan kan sølle 60 gram holde så længe? Jo, det kan de fordi de ikke indeholder så meget vand som din flydende shampoo, og derfor er de mere koncentrerede. Det betyder at du kun behøver en lille mængde for at vaske til dit hår rent. 

3. Rene ingredienser = Ingen mystisk kemi!

Selvom en shampoo bar måske lyder som noget nyt og fancy, så er det faktisk det modsatte. Shampoo baren tager udgangspunkt i gammelt, godt håndværk som med traditionelle faste sæber. De er baseret på gode fedtsyrer og olier, som er sundt for både hud, hår og hovedbund, samtidig med at du er fri for konserveringsmidler, parabener, fyldstoffer og silikonestoffer fra den flydende shampoo. 

4. Nemme at have med på rejsen

Intet behov for rejsestørrelser. Shampoo barer er med sin lille vægt og form perfekte til at tage med på ferien – uden farer for at de flyder ud i kufferten! Win-win.

5. Shampoo bar med flere formål

Eftersom mange shampoo barer indeholder rene, naturlige ingredienser gør det dem også ideelle til andre formål. Prøv den fx som kropssæbe, shampoo til din hund eller til barberingen.

Er du ikke overbevist endnu, så vil jeg anbefale dig at prøve det af selv. Jeg var selv lidt skeptisk i starten, og synes ikke helt det fungerede til at starte med, men der gik ikke mere end 3-5 hårvaske, indtil mit hår vænnede sig til den nye shampoo. Siden da har jeg aldrig købt en “normal” flydende shampoo i flaske. Vil du afprøve, om det er noget for dig, så kan du finde udvalget af økologiske shampoo barer lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *