Guide til brug og vedligeholdelse af vores genanvendelige bagemåtte

genanvendelig bagemåtte silikone

Sådan får du mest muligt ud af din genanvendelige bagemåtte i silikone fra Elou

Tillykke med dit køb! Du kan nu glæde dig over aldrig at løbe tør for bagepapir igen samtidig med aldrig at skulle smide engangsbagepapir ud mere. Her får du vores bedste råd og tips til, hvordan du bruger og vedligeholder din genanvendelige bagemåtte.

Slut med engangsbagepapir

Vores genanvendelige bagemåtte i ren platinsilikone er en af de nemmeste måder at nedbringe brugen af engangsprodukter i hverdagen. Du kan bruge bagemåtten præcis som du ville bruge engangsbagepapir – blot uden at smide ud, men i stedet smide i opvaskemaskinen!

Bagemåtten måler 30×40 cm, som passer til de fleste danske ovne. Vi har designet den i en ekstra tyk kvalitet for lang holdbarhed og med forhøjede kanter hele vejen rundt, så eventuelle væsker ikke løber fra. 

bagemåtte egenskaber
bagemåtte egenskaber

Do’s and don’ts

 • Brug aldrig skarpe redskaber på måtten og skær aldrig direkte på den.
 • Bagemåtten tåler køl og frys ned til -40°C samt mikroovn og ovn op til 200°C (også varmluft). 
 • Rengør altid bagemåtten umiddelbart efter brug for at holde den pæn og ren i længst mulig tid. Vi anbefaler at komme den i (meget) varmt vand lige efter brug, inden den rengøres med en grov rengøringsbørste eller svamp. Fx vores kokosfiberførste.
 • Vores genanvendelige bagemåtte er designet til at erstatte engangsbagepapir, men kan også bruges som dækkeserviet til de mindste, som underlag til vand- og madskålen til hund og kat eller til kreativ udfoldelse, så bordet skånes.
 • Kan skrives/tegnes på med white board marker og vaskes af med lunkent vand. 
 • Rulles eller lægges fladt i køkkenskuffen for nem opbevaring.
 • Tåler maskinopvask. Køres opvaskemaskinen ikke umiddelbart efter brug, anbefaler vi dog at lægge bagemåtten i blød i varmt vand først, før den kommes i opvaskemaskinen.
genanvendelig bagemåtte silikone

Tips til vedligeholdelse og rengøring

For at holde din bagemåtte pæn og ren i længst mulig tid er den rette rengøring og vedligeholdelse enormt vigtig. Ved høje temperaturer vil saucer, olie og andet nemlig nemt sætte sig på måtten, og derfor er der et par råd, vi gerne vil give videre til dig:

 • Rengør altid den genanvendelige bagemåtte lige efter brug.
 • Vi anbefaler at lægge bagemåtten i blød i (meget) varmt vand i bunden af vasken umiddelbart efter brug, så genstridige pletter o.lign. undgås mest muligt.
 • Bagemåtten kan herefter enten vaskes i hånden med opvaskesæbe eller kommes i opvaskemaskinen. Brug en grov børste/svamp som fx. vores kokosfiberbørste.
 • Engang i mellem er det en god idé at give bagemåtten en ekstra grundig rengøring, specielt hvis der har sat sig nogle genstridige fedt/olierester fast. Fremgangsmåden finder du nedenfor.

Bemærk venligst at det ikke kan undgås at bagemåtten, afhængig af brug, vil tage imod farve eller fedt- og oliepletter, som ikke kan vaskes af igen. Dette ses ikke som en fejl, men som almindelige brugsspor og har ingen betydning for brugen af den. Følger du ovenstående og nedenstående råd, vil du dog kunne fjerne det meste. 

Dybderensende vedligeholdelse

 1. Start med at komme bagemåtten i en forvarmet ovn på 200°C i et kvarters tid.
 2. Hæld varmt vand over bagemåtten i vasken og smør derefter natron ud i et tykt lag henover måtten, så det dækker pletterne og skrub det gerne godt ind i dem.
 3. Lad natronen tørre helt ind (det tager typisk nogle timer), før det renses af i meget varmt sæbevand.
 4. Brug en kopper/stålsvamp til at rense måtten til bunds for genstridige fedtrester.

Følger du disse råd, vil du kunne bruge din genanvendelige bagemåtte mange år frem og dermed spare hundredevis af meter af engangsbagepapir – både til gavn for dig selv, men også for miljøet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *