Har du nogensinde tænkt på, hvor meget vi forbruger på verdensplan hver eneste dag? Hvis vi alle lever bæredygtigt kan vi faktisk spare 176 billioner kroner inden 2030. Så hvorfor gør vi ikke det?
Konsekvensen af status quo stiger stadig, mens omkostningerne ved bæredygtige alternativer falder. Så hvad er problemet? Vi har rig mulighed for at påvirke miljøet positivt nu og her. 176 billioner kroner inden 2030. Ifølge den mest autoritative forskning til dato, er det mængden af penge, som vi mennesker kunne spare gennem et globalt skift til bæredygtig udvikling. Er du ikke overbevist, så prøv at tage et kig på hjemmesiden The World Counts. Her kan du se live-statistik på alt fra miljø, klima, sundhed og mennesker inklusiv dig selv og dit forbrug i gennemsnit.
Vi smider globalt over 50 ton husholdningsaffald ud hvert eneste sekund. Et tal, der vil fordobles i 2030. Og det er desværre kun toppen af isbjerget.
Hvad bliver der så af det affald?
Det meste affald går til deponeringsanlæg eller brændes. Brændt affald er verdens største kilde til dioxiner, som er en af de mest giftige kemikalier, som videnskaben kender til.
Hvad kan vi selv gøre?
Vores affaldsproblem forsvinder ikke af sig selv. Vi er nødt til at finde nye måder at løse det stigende affaldsproblem. Skift engangsprodukterne ud med genanvendelige, køb genbrugstøj, brug madresterne. Små ændringer gør en stor forskel.
Før eller senere er vi nødt til at leve bæredygtigt, ellers vil vi ikke fortsat leve – det er, hvad “bæredygtigt” betyder. Enhver grundlæggende omlægning mod en mere bæredygtig hverdag vil påvirke alle efterfølgende generationer af mennesker, så det giver ret god mening. Hvis der er nogen tilbage i år 5000, vil spørgsmålet om, hvorvidt “det var det værd” at skifte til en bæredygtig praksis virke som et helt latterligt spørgsmål.
Om mange ting kan man sige “det er aldrig for sent, at…”, men ikke her. Gør en forskel i dag, og sæt et positivt aftryk for i morgen.