FAQ

Produkter

Spørgsmål: Er jeres produkter fremstillet etisk ansvarligt?

Svar: Ja! Alle vores leverandører har vi udvalgt nøje og sikret os, at de lever op til kvalitetsstandarder, som vi kan stå inde for. Dette gælder alt fra fair arbejdskraft, sikkerhed, løn, arbejdstider og sundhed. Vi lægger også vægt på, at vores samarbejdspartnere har fokus på miljøvenlig praksis, så miljøet påvirkes så lidt som muligt ved produktion.


Spørgsmål: Jeg har et spørgsmål angående et produkt. Hvad gør jeg?

Svar: Du er altid mere end velkommen til at kontakte os via kontaktformularen eller på mail. Vi bestræber os på at svare inden for få timer. Du kan skrive til os her.

Bæredygtighed

Spørgsmål: Hvad gør I for at være bæredygtige?

Svar: For at påvirke miljøet så lidt som muligt sender vi alle ordrer i så lidt emballage som muligt. Mange produkter kommer uden emballage, hvis vi vurderer, at det ikke er nødvendigt med emballage. Al emballage, vi bruger er FSC-certificeret, hvilket betyder at al vores emballage er fremstillet af minumum 70% genbrugsmateriale. Resten består af nye FSC-certificerede træfibre fra Sverige. Grunden til, at emballagen ikke er fremstillet af 100% genbrugsfibre er, at fibrene bliver svagere, når de genbruges og dermed vil pappen desværre blive alt for blød.

Vi er medlem af MiljøvenligPakning i kampen om at nedbringe emballagespild og derved bruge mindre af jordens ressourcer. Vi følger bl.a. alle råd og retningslinjer fra MiljøvenligPakning. Derudover er elou.dk CO2 neutral, da vi er medlem af CO2 neutralt website, som skaber CO2-reducerende projekter (godkendt af Gold Standard, der oprindeligt er startet af WWF). Det vil sige, at vi betaler for den CO2, som udledes ved al trafik på elou.dk. 

Samtidig har du som kunde mulighed for at tilvælge cirkulær emballage fra RE-ZIP, som kan genbruges i op til 30 gange og som reducerer CO2-udledningen med 84% sammenlignes med almindelig emballage. 


Spørgsmål: Sender I jeres ordrer plastikfrit?

Svar: Ja, vi sender alle ordrer 100% plastikfrit! Alle vores forsendelsesbokse er fremstillet i pap og er enten 100% genbrugt eller produceret af FSC-certificerede træfibre med minimum 70% genbrugsfibre. Vi anvender Ecomask pakketape, som er fremstillet af papir og naturligt fremstillet lim. Vores kassefyld er 100% genbrug fra leverandører og vi gør generelt alt, vi kan, for at genbruge så meget som muligt for at bekæmpe spild. Du kan også vælge at få leveret i den cirkulære emballage fra RE-ZIP, som gør det muligt at genbruge emballagen i op til 30 gange.

Bestilling

Spørgsmål: Jeg har lavet en bestilling, men jeg ønsker at ændre den?

Svar: Skriv til os hurtigst muligt, så finder vi en løsning på problemet.


Spørgsmål: Er det nødvendigt at oprette en konto for at handle hos jer?

Svar: Nej, du behøver ikke at oprette en konto for at lave en ordre på elou.dk. Opretter du ikke en konto, handler du blot som gæst. Opretter du derimod en konto vil du kunne se din ordrehistorik, dine oplysninger vil blive auto-udfyldt og du vil modtage e-mails om nye produkter, tilbud og bæredygtig inspiration. 


Spørgsmål: Hvordan afbestiller jeg en ordre?

Svar: Ønsker du at afbestille din ordre bør du skrive en mail til os hurtigst muligt, hvori du oplyser dit ordrenummer. Er ordren endnu ikke håndteret, kan vi afbestille ordren for dig med det samme.


Spørgsmål: Har I en fysisk butik?

Svar: Nej, det har vi ikke. Vi vil gerne holde omkostningerne nede, så vi kan tilbyde overkommelige priser til dig, samtidig med, at det bliver billigere for dig at leve bæredygtigt. Du er dog velkommen til at komme forbi på vores adresse, hvor du kan hente din bestilling, hvis du bor i nærheden. Vi er placeret i hjertet af København.

Betaling

Spørgsmål: Hvilke betalingsmuligheder kan jeg benytte?

Svar: Du kan betale med MobilePay eller kreditkort, herunder Visa og Mastercard. 


Spørgsmål: Hvor indtaster jeg min rabatkode?

Svar: Du indtaster din rabatkode i kurven. På mobilen er feltet nederst på siden i kurven, og på computeren er feltet under knappen “Gå til kassen“.

Levering

Spørgsmål: Hvor lang tid går der før jeg modtager min pakke?

Svar: Du kan forvente at modtage din pakke inden for 1-4 hverdage.


Spørgsmål: Kan jeg afhente min bestilling hos jer?

Svar: Ja, det kan godt lade sig gøre at hente din bestilling direkte hos os i Indre København. På den måde undgår vi unødig fragt, hvis du alligevel er i nærheden. Du kan typisk afhente din pakke i tidsrummet 11-17 i hverdage eller efter nærmere aftale. Når du vælger “Afhentning hos Elou” i checkout, sender vi en mail med information om afhentning og aftaler nærmere tidspunkt. Du kan også afhente din bestilling i weekenden efter aftale.


Spørgsmål: Hvad koster levering?

Svar: Levering koster 39 kr. til GLS/DAO pakkeshop. Du kan opnå fri fragt til pakkeshop ved alle køb over 499 kr.