Gem lige tandbørsten – 7 tips til at give din aflagte tandbørste et nyt formål

7 tips til hvordan du kan give din aflagte tandbørste nyt liv

Giv din aflagte tandbørste nyt liv

Hvis du børster tænder efter tandlægens anbefaling, så bruger du din tandbørste lige præcis 730 gange på et år. Dog bør du ikke beholde en tandbørste i hverken et helt eller et halvt år – hvert fald ikke til at børste tænderne. Din tandbørste skal nemlig skiftes ca. hver 3. måned eller når børstehårene ikke længere ser ud, som da du anskaffede dig den. Når den har udtjent sin primære formål, så smid den endelig ikke ud endnu – der er nemlig mange andre formål en tandbørste er ganske glimrende til.

1. Rengøring i hjemmet

Din tandbørste er intet mindre end perfekt til at rense både bruserhovedet, fliser og klinker, køkkenvasken og vasken i badeværelset. Skrub løs med en simpel, men effektiv blanding af eddike og vand i 1:4 forhold og glæd dig til skinnene, rene overflader takket være din gamle tandbørste. 

2. Styling og pleje af bryn

Tro det eller ej, din tandbørste er faktisk ret genial til at style dine bryn med. Gør tandbørsten let våd og skrub meget lidt på en fast sæbe – nu har du en perfekt brow gel, som kan bruges til at forme dine bryn, ligesom du kan lide dem. Hvis du bruger en olie til at styrke dine bryn, kan du også bruge tandbørsten til at påvirke olien på brynene (jeg bruger ricinusolie, som styrker og plejer brynene). 

3. Rengør cykelkæden

Din gamle tandbørste er ideel til at rense cykelkæden skinnende ren igen. Med det lille børstehoved kan du nemt komme til ved cykelkæden og fjerne både skidt, snavs og småsten, så du fortsat kan cykle glad igennem det danske land. 

4. Rens dine sko

Endnu engang er tandbørsten den perfekte hjælper, når det kommer til at rense sko i alle slags materialer. Tandbørsten er også god til at fjerne småsten og snavs fra skoens bund, som ofte kan sætte sig fast i sålen.

5. Rengør dit (bakteriefyldte) tastatur

Vi ved det desværre alle sammen godt. Og det er nok i virkeligheden de færreste af os, der får det gjort nok: rengøring af tastaturet! Der lægger sig utrolig meget støv, skidt og snavs i tasteturet, og det kan være svært at rense mellem tasterne, når man ikke har mulighed for at vaske med vand og sæbe, som man ville gøre med så meget andet. Endnu engang kommer tandbørsten os til undsætning! Sluk computeren, sørg for at tandbørsten er rengjort inden brug og skrub så løs, så du kan få et rent tastatur igen.

6. Rene negle

En tandbørste kan sagtens erstatte en neglebørste, så du kan fjerne skidt og bakterier under dine negle. Nemt, billigt og effektivt! 

7. Rens af smykker

Smykker bør rengøres regelmæssigt, og her er det lille børstehoved også helt perfekt. Sammen med en mild blanding af lunkent vand og sæbe skrubber du nænsomt med tandbørsten direkte på smykket. Er det lang tid siden, at smykket er blevet rengjort, så lad det først ligge i vand og sæbe i 10 minutters tid. Husk også at rense på bagsiden af ædelsten eller diamanter, da skidt bagpå kan reducere glansen på stenen. 

Jeg håber, du kan bruge ovenstående tips til noget næste gang, du skal have udskiftet din tandbørste og er på vej til at smide den gamle tandbørste ud. Har du spørgsmål eller andre tips, du gerne vil dele, så smid endelig en kommentar herunder. Tusind tak fordi du læste med.

Alt godt
Carina // Elou

Har du skiftet plastiktandbørsten ud?

(2) 29,00 kr.
+
Ikke på lager
(2) 80,00 kr.
(1) 25,00 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *