Sådan bruger du en shampoo bar rigtigt

bedste shampoo bar

Hvordan bruger man en shampoo bar?

Shampoo barer bliver mere og mere populære blandt de miljøbevidste forbrugere, men det er ikke altid til at vide, hvordan man egentlig bruger en shampoo bar optimalt. I dette indlæg får du alle mine bedste tips til, hvordan du bruger og får mest ud af din shampoo bar.

Hvorfor overhovedet skifte til en shampoo bar?

En shampoo bar er shampoo i fast form, som først og fremmest eliminerer plastikemballagen for at undgå affald og mikroplast. Derfor er shampoo barer altid et miljøvenligt valg sammenlignet med flydende shampoo i plastemballage. Shampoo barer i fast form er ofte fremstillet med mere skånsomme og naturlige ingredienser end den flydende slags. Der findes dog utallige forskellige shampoo barer, både med og uden de omdiskuterede sulfater.

Sulfater kan være udtørrende og skrapt for håret, og derfor anvendes ingen sulfater i Elous shampoo barer. En shampoo bar indeholder udelukkende aktive ingredienser helt uden vand. En konventionel flydende shampoo indeholder typisk mere end 75% vand. Derfor får du altså meget mere for pengene, når du investerer i en fast shampoo bar fremfor en flydende shampoo. En fast shampoo bar er utrolig nem at have med overalt pga dens lille størrelse og faste form. Kom den i en beholder i eksempelvis aluminium og hav den med dig overalt.

Sådan bruger du din shampoo bar rigtigt

Elous shampoo barer (i det hele taget alle shampoo barer, som ikke er baseret på sæbe) fungerer bedst ved at massere shampoo baren ind direkte i den våde hovedbund. Skummer den ikke op med det samme, så kom hovedet under bruseren igen helt kort og skum op eller vask af to omgange. I første omgang blandes ingredienserne med overskydende olie og snavs fra hovedbunden samt evt. stylingprodukter, som gør, at shampoo baren kan have sværere ved at skumme op. I anden omgang er der masser af skum og håret kan vaskes helt rent. Jeg vil anbefale at vaske af to omgange til alle, der ikke vasker hår dagligt. Husk ikke at presse shampoo baren ind i hovedbunden. På den måde vil den knække hurtigt. Masser den skånsomt ind uden at presse – skummen skal nok komme.

Efter brug

Når du er færdig med shampoo baren fjernes evt. skum fra baren og lægges på en god sæberist i nærheden, så den kan tørre ordentligt op. Du kan også have den hængende i en sæbepose, hvis du ikke har en reol eller hylde i nærheden af bruseren. Det er meget vigtigt, at baren får lov at tørre ordentligt op efter brug, da den ellers kan blive blød og/eller danne grobund for bakterier. Så længe den får lov at tørre, er der dog ingen grund til bekymring. Ligeledes holder baren også længere, når den får lov at tørre rigtigt.

Når du vælger en sæberist, så husk at vælge en, der giver optimale tørreforhold: Find en med riller, knopper eller andet, som løfter baren fra skålen/risten. På den måde klistrer den sig ikke fast og tørrer meget hurtigere. Vores sæberist i bambus er udviklet specielt til optimale tørreforhold og kan rumme både shampoo og balsam bar samt en hand + body bar / shave bar.

Balsam

Jeg anbefaler at afslutte med en god balsam bar, som “males” på længder og spidser. Lad virke i 2-5 minutter og skyl ud. Du kan også bruge balsam baren som leave-in kur eller hårmaske (lad virke i 10-20 min).

Vores balsam barer fås både med og uden æteriske olier og i to forskellige størrelser. Se dem her

Hvad gør jeg, når shampoo baren knækker?

En shampoo bar vil altid knække på et tidspunkt, og så er det en rigtig god idé med en sæbepose til resterne, så intet går til spilde. Du kan også anvende en organzapose, hvis du har en liggende fra et smykke. 

Shampoo stykkerne kommes i posen og bruges ved at massere posen direkte i hovedbunden, ligesom du normalt ville gøre med shampoo baren. Husk at skylle sæbeposen med shampooresterne i efter brug, så der ikke sidder skum tilbage på posen og stykkerne. Du kan godt lade stykkerne være i posen og hænge til tørre direkte på brusekabinen.

Er der forskel på shampoo barer?

Der er stor forskel på shampoo barer, og der findes overordnet to typer af shampoo barer. Den ene er faktisk slet ikke en shampoo, men en sæbe. Denne kræver en tilvænningsfase, men shampoo barer typisk ikke gør. Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvilken shampoo bar passer til min hårtype?

Du kan se en oversigt over, hvilke shampoo barer jeg anbefaler til enhver hårtype i indlægget her.

Jeg håber, du kunne bruge mine råd til noget, og hvis du har spørgsmål, så stil dem endelig herunder. Tak fordi du læste med!

Kh Carina // Stifter af Elou

75,00 DKK
75,00 DKK
75,00 DKK
75,00 DKK
65,00 DKK75,00 DKK
65,00 DKK75,00 DKK
149,00 DKK
69,00 DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.