Derfor bør du skifte til naturlig tørshampoo pulver

naturlig tørshampoo pulver

5 grunde til, hvorfor du bør vælge naturlig tørshampoo pulver fremfor tørshampoo på spray

Måske har du opdaget, at der er kommet bedre alternativer til tørshampoo på det seneste, og det er der rigtig mange gode grunde til. Er der en eneste god grund til at bruge tørshampoo på spray fremfor naturlig tørshampoo pulver? Ikke i min optik!

1. Undgå skadelige aerosoler samt plastik

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at ethvert sprayprodukt frigiver aerosoler, som er små partikler i luften, der stort set ikke kan undgås at indåndes ved brug. Aerosoler kan være sundhedsskadelige, da de kan ende i lungerne (1) og samtidig skaber de forurening i luften. Ved at bruge en naturlig tørshampoo pulver, som ikke kommer i sprayflaske, undgår du altså nemt denne problematik. I samme omgang undgår du plastikemballagen som fx låget på tørshampooer på spray er lavet af samt den indvendige spraymekanisme. Det undgår du naturligvis udelukkende hvis den tørshampoo pulver, du har i tankerne at købe, er i plastikfri emballage som vores.

2. Eliminer problematiske og unødige ingredienser

Størstedelen af alle tørshampoo sprays på markedet indeholder ingredienser som butane, isobutane, propane og alkohol. De tre førstnævnte er det man kalder for LPG’er (Liquid Petroleum Gas) eller i daglig tale flaskegas. Denne gas er netop det, der får sprayen til at frigive produkt, men også aerosoler, som vi nu ved er skadelige for både miljø og mennesker. I det hele taget lyder det ikke specielt sundt at komme gas i håret, hvis man blot tænker med sin sunde fornuft. Samtidig er alle tre ingredienser kendt for potentielt at skabe irritation i hud, øjne og lunger. 

Alkohol er også hyppigt brugt i konventionelle tørshampoo sprays, men måske ved du også allerede, at alkohol kan være utrolig udtørrende for huden, hvilket kan forårsage hudproblemer som skæl, tør hovedbund mv. Derfor bør man altid undgå udtørrende alkoholer i sin plejerutine, specielt hvis man i forvejen har sensitiv hud.

Udover ovenstående ingredienser indeholder mange tørshampoo sprays også silikoner. Problemet med silikoner er, at de skaber ‘build-up’, da de er svære at rense ud. Det kan igen skabe problemer i hovedbunden. 

Fremfor alle disse unødige ingredienser kan du i stedet vælge et 100% naturligt alternativ, som består af økologiske ingredienser uden frygt for irritation og unødig miljøpåvirkning. Vores økologiske tørshampoo pulver består udelukkende af naturlige ingredienser, der virker uden at skabe gener eller allergi. 

Vi har nøje udvalgt ingredienserne ud fra deres absorberende og rensende virkning og skabt det optimale blandingsforhold som gør det muligt for selv dig med ekstra sensitiv hovedbund at benytte. Ingredienserne består bl.a. af økologisk pilerod, økologisk tapioca (ekstrakt fra cassava-rod) samt forskellige mineralrige lertyper. Vi har bevidst valgt ikke at bruge bagepulver som nogle andre brands benytter sig af i tørshampoo pulver. Det har vi valgt, da bagepulver kan virke meget udtørrende og dermed skabe irritation i huden. Vores formular sikrer i øvrigt en nem fordeling, som blender flot ud i enhver hårfarve uden synlige pletter eller ‘gråt hår’.

3. Køb som re-fill, spar emballagen væk og spar miljøet for unødig affald

Hvorfor købe den ene tørshampoo i emballage eller den anden, hvis du kan købe en i emballage én gang og derefter blot fylde den op? Ja, vi ved det ikke. Men vi kan fortælle, at det netop er muligt med vores tørshampoo pulver refills. Her sparer du både penge, du undgår unødig affald og så sparer du miljøet for det samme! Det kunne ikke give bedre mening. Emballagen består af glas, som kan genbruges igen og igen. Låget er lavet af aluminium, og her gælder samme vilkår.

tørshampoo pulver refill dark
tørshampoo pulver refill dark

4. Nemmere on-the-go 

En tørshampoo flaske er ikke altid lige handy at have med i håndtasken, men det problem undgår du nemt, da vores glasemballage er lille og nem at have med overalt. Behøver vi at sige mere her? Det giver vist sig selv.

5. Bedre for miljøet i alle henseender

Hvis vi ser på det fra et miljømæssigt perspektiv, så er der udelukkende gode grunde til at tage skiftet. Ingen aerosoler, ingen skadelig kemi, ingen emballage, der ikke kan genbruges og ingen plastik. På alle måder er naturlig shampoo pulver ikke kun det bedre valg for din krop, det er også det 100% miljørigtige valg. 

Efter at have læst ovenstående tænker du måske, om naturlig tørshampoo pulver virkelig kan være så godt som tørshampoo på spray? Her kan vi kun svare et rungende JA! Er du ikke overbevist, så lyt ikke til os, men alle vores anmeldelser på produktsiderne. Herunder er et par af dem, vi er særligt glade for.

Er du klar til at skifte, så brug den gamle tørshampoo op, find din favorit herunder og glem alt om tørshampoo på spray fremover!

Tak fordi du læste med.

(1) Kilde: Forbrugerrådet Tænk Kemi, blankSprayprodukter: Undgå at indånde indholdet

Jeg er så glad for jeg stødte på denne tørshampoo! Det er den første jeg prøver i løs model, og kan slet ikke forstå jeg har levet med dem på spray! Man kan meget nemmere styre produktet nu hvor man står med en makeup pensel. Og jeg har ikke længere gråt hår når jeg bruger tørshampoo, trods min hårfarve er ret mørk blond. Denne tørshampoo er yderst effektiv, og jeg kommer aldrig til at bruge en anden!

Maria H. Clausen / 07.01.22

Den bedste tørshampoo jeg har prøvet – og jeg har prøvet mange, både de billige og dyre. Denne er bestemt billig, og miljøbevidst hvilket jo er et kæmpe plus. Og så er den også cute at have stående fremme.

Charlotte / 14.01.22

Elsker denne tørshampoo 😍 den blender fint ind med håret og produktet kan bruges over flere dage uden at det ophobes eller begynder at irritere hovedbunden, som en “almindelig” tørshampoo kan gøre.
Så giver den tilmed lidt ekstra fylde. Anbefales til alle 🙏🏻

Karoline / 15.11.21
(15) 249,00 kr.
(36) 85,00 kr.
(47) 85,00 kr.
(7) 69,00 kr.

8 kommentarer til “Derfor bør du skifte til naturlig tørshampoo pulver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *