Derfor skal du bruge genanvendelige bomuldsrondeller

Økologiske bomuldsrondeller GOTS og Fair Trade

Genanvendelige bomuldsrondeller er kommet for at blive – derfor skal du skifte 

De fleste kvinder kan nok nikke genkendende til morgen- og aftenrutinen, hvor vatrondellerne kommer i spil. Én om morgenen til at rense ansigtet – måske to? Én om aftenen til samme formål og én til at fjerne mascaraen. Bruger du 4 vatrondeller om året svarer det til knap 1500 rondeller. I alt svarer det til over 3,5 milliarder vatrondeller om året i Danmark, som smides ud efter én gang! Det er heldigvis her genanvendelige rondeller kommer ind i billedet…

Det er ganske enkelt enormt ressourcekrævende at producere vat til bomuldsrondeller for at vi kan bruge dem én enkelt gang og smide ud. Der anvendes enorme mængder vand og kemikalier for at få dem helt hvide for ikke at tale om al den affald, de efterlader hver dag. Det er lige netop ét af de produkter, som virkelig giver mening at skifte ud til et mere bæredygtigt alternativ. Genanvendelige bomuldsrondeller er ligesom vatrondeller produceret af bomuld, men disse kan du altså nyde godt af i flere år! 

De bæredygtige rondeller er ofte både meget blødere, mere behagelige for huden og kan (afhængig af kvalitet og type) anvendes på selv den mest sensitive hud. 

Sådan bruger du genanvendelige bomuldsrondeller

Hvordan gør man så med de miljøvenlige rondeller, når de ikke skal i skraldespanden? Det er meget simpelt! Enten vasker du dem i vaskemaskinen sammen med en lys vask, eller også vasker du dem efter brug i lidt lunkent vand og sæbe. Så nemt er det at inkorporere det bæredygtige valg. Vasker du dem i vaskemaskine anbefaler vi at vaske på 30° C grader i vaskepose. Det kan være en god idé at lede efter bomuldsrondeller med et label på, så er de nemlig nemme at hænge til tørre. Du kan også vaske på 60° C grader en gang imellem. Vores bomuldsrondeller krymper ikke, modsat de fleste andre, eftersom de er forvasket.

Hvilke genanvendelige bomuldsrondeller skal jeg vælge?

Har du fået mod på at prøve det bæredygtige alternativ til vatrondellerne? Så handler det bare om, hvilken slags du skal købe. Der er nemlig stor forskel på de bomuldsrondeller, du kan finde i butikker og på nettet. Her er, hvad vi anbefaler, du skal kigge efter:

  1. Materiale: Er materialet blødt som fx bomuldsfløjl eller med skrubeffekt som frotté? Her skal du have din hud og formål i tankerne. Til din hud kan et let eksfolierende effekt være ideel, men til øjenområdet er en mere skånsom type det foretrukne valg. 
  2. Økologisk eller ej: Ved økologisk produktion af bomuld udledes 94% færre drivhusgasser, og du kan være sikker på, at dine rondeller ikke har været udsat for giftig kemi (såfremt rondellerne ikke er indfarvet efterfølgende). 
  3. Certificeringer: Med det globale økologiske mærke GOTS sikrer du dig ikke blot økologi, men også en socialt ansvarlig proces fra A-Z. For at er produkt kan blive GOTS-certificeret er der bl.a. krav til miljø, vandforbrug, kvalitet og ikke mindst sociale krav. Vil du også sikre dig gode arbejdsvilkår og en fair indtægt til verdens fattigste, så kig også efter Fairtrade.
  4. Behandling: Er rondellerne helt hvide, ligesom dine engangsrondeller? Det betyder, at de er bleget. Er de derimod mere råhvide er de ubleget. Forskellen? Kemi og miljøpåvirkning. Mere naturligt og mindre kemi = vælg ubleget.
  5. Kvalitet: Ligesom en bomuldstop i H&M ikke er samme kvalitet som en fra eksempelvis Organic Basics, er der også stor forskel på den bomuld, der bruges til at producere rondeller. Brug din sunde fornuft og kig efter mærkerne, så er du sikker på god kvalitet. 

Dobbeltsidet til hver et formål

Vores genanvendelige bomuldsrondeller er lavet i 100% GOTS- og Fairtrade certificeret økologisk bomuld. Rondellerne er dobbeltsidet, så du kan skifte mellem ekstra blød samt let eksfolierende, som det passer dig. Den ene side er i ekstra blød og fin bomuldsfløjl, mens den anden er i let skrubbende bomuldsfrotté. Bomuldsrondellerne er ublegede og kommer med et lille label på hver, så de er nemme at hænge til tørre, hvadenten du vasker i vaskemaskinen eller i hånden. Jeg vasker selv mine i hånden, vrider vandet ud og sætter en bøtte (som alligevel står der med creme) over det lille label, så rondellen hænger ud over kanten på min badeværelsesreol og kan tørre hurtigt og frit. Efter 4-5 ganges brug med håndvask kommer jeg dem i vaskeposen, og så får de en tur i vaskemaskinen sammen. Vasker du rondellerne i vaskemaskinen anvender du blot den medfølgende vaskepose, som også er GOTS- og Fairtrade certificeret. 

Er du blevet overbevist om, at det er på tide at skifte? Du kan finde vores økologiske rondeller som 10-pak og som 5-pak herunder. 

Tak fordi du læste med!

DKK 129,00
DKK 69,00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *