5 tips til at undgå elektrisk hår

tips til at undgå elektrisk hår

Kom igennem de kolde måneder uden elektrisk hår

Når temperaturen falder, bliver luften koldere og luftfugtigheden bliver lavere – det gør luften tør og kold – de perfekte betingelser for at skabe statisk elektricitet. Læs med her, hvis du gerne vil undgå flyvsk og elektrisk hår henover efteråret og vinteren især.

1. Vask håret mindre hyppigt

Hvis du vil undgå elektrisk hår, bør du starte i badet. Først og fremmest bør du undgå at vaske håret for ofte i de koldere måneder, eftersom hårvask affedter håret. Tørt hår giver de bedste betingelser for statisk elektricitet, så det skal vi gerne undgå. I stedet for at vaske håret ofte, så brug i stedet en god tørshampoo mellem vask, hvis dit hår har tendens til at fedte hurtigt.

Forsøg samtidig at vaske håret i mindre varmt vand, da varmt vand er særligt udtørrende for håret. Det samme gælder sulfater og alkoholer i shampoo. Vælg derfor en shampoo uden sulfater og alkohol, som ikke udtørrer håret. Fx vores Wild Roses shampoo bar, som er ekstra fugtgivende (ingen af vores shampoo og balsam barer indeholder dog sulfater og alkoholer i det hele taget). 

2. Tilfør ekstra fugt til håret

Som du måske allerede har fanget, så har håret brug for ekstra fugt i disse måneder. Både for at holde det sundt, men ligeså vel for at undgå flyvsk hår. Derfor: Afslut altid hårvasken med en god og fugtbevarende balsam og lad den virke i så lang tid som muligt. Brug den gerne som hårkur i 10 min. og skyl ud. 

Giv samtidig håret en god hårmaske en gang i ugen eller brug en god leave-in kur, som tilfører yderligere fugt til håret. Når håret er gennemfugtet, hæmmes betingelserne for statisk hår. 

3. Brug den rigtige hårbørste

Har du oplevet, at dit hår bliver elektrisk, når du børster dit hår? Så er det måske fordi din hårbørste er lavet af plastik. Hårbørster af plastik har især tendens til at reagere med hårstråene, så brug i stedet en god hårbørste med træknopper, som i stedet virker naturligt anti-statisk. Træknopperne er med til at fordele talg fra hovedbunden ned gennem håret og samtidig give glans til håret samt stimulere hårsækkene. 

4. Frem med hårolien

Du kan med fordel modvirke eller fjerne den statiske elektricitet med lidt hårolie, som fordeles i håret. Gnid en ganske lille mængde hårolie mellem håndfladerne og påfør fra top til spidser. Hårolien sørger både for at fugte, pleje og modvirke statisk elektricitet. Husk at der kun skal ganske lidt til, ellers vil håret komme til at se fedtet ud. Har du ikke en hårolie, kan du nemt lave en med fx jojoba-, mandel- og solsikkeolie.

5. Vælg naturlige fibre

Hvilket tøj du vælger at tage på, spiller også en stor rolle. Vælg derfor naturlige fibre som bomuld og uld i stedet for syntetiske som fx polyester og akryl. På den måde undgår du nemt at få elektrisk hår af dit tøj. Det samme gælger i øvrigt sengetøjet – vælg bomuldssengetøjet fremfor satin.

Med disse fem simple råd bør du forholdsvist nemt kunne undgå elektrisk hår, også i de kolde måneder. Det handler altså i bund og grund blot om at undgå at udtørre håret, tilføje ekstra fugt og bruge det rigtige tilbehør. Har du andre gode råd imod elektrisk hår, så kommenter endelig nedenfor. Tak fordi du læste med.

Gode produkter mod elektrisk hår

(15) 249,00 kr.
Spar 10%
(20) Original price was: 309,00 kr..Current price is: 279,00 kr..
(29) 169,00 kr.
(37) 79,00 kr.85,00 kr.

Foto kredit: Vecteezy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *