5 grunde til at skifte til en shampoo bar

derfor skal du bruge shampoo barer

Har du lagt mærke til de faste shampoo barer, som dukker op flere og flere steder? Det er bestemt ikke uden grund, at shampoo barer er blevet så populære. Her er præcis dét, du bør vide om, hvorfor du bør udskifte din shampooflaske til en shampoo bar i fast form.

De fleste af os tænker måske ikke så meget over, hvor meget plastik vi faktisk smider ud på daglig basis, men prøv at overvej alle de produkter, vi køber i løbet af året som shampooflasker, flydende sæbe, balsam, renseskum, make-up fjerner osv. Alt sammen i plastemballage, som højst sandsynligt ikke genanvendes. Faktisk er sandheden, at kun 17,2% af vores plastaffald fra husholdningen i Danmark bliver genanvendt, hvilket betyder, at Danmark ligger i den dårligste 1/4 i hele EU hvad angår genanvendelse af plast.*

Da jeg besluttede mig for at leve mere miljøvenligt, var det at mindske plastspild et af mine store ønsker. Det omfattede bl.a. at jeg begyndte at købe alt i fast form, hvor det var muligt. Det at shampoo barer er plastikfri er dog langt fra det eneste, der gør shampoo barer fantastiske.

Her er fem grunde til, hvorfor du bør skifte til en shampoo bar:

1. Minimal emballage = minimalt spild

Shampoo barer kræver minimal eller ingen emballage. Når det kommer til at pakke faste shampoo barer, er der intet behov for plastik til at holde væskerne inde – de indeholder nemlig ingen vand! Vi pakker kun vores barer i miljøvenligt græspapir med den lovpligtige ingrediensliste på. På den måde kan du altså meget nemt spare dig selv for besværet af den tomme plastikflaske samtidig med, at du automatisk gør noget godt for miljøet. 

2. Meget mere for pengene

Den er god nok. Én shampoo kan faktisk holde op til 60 hårvaske. Det varierer naturligvis fra person til person i forhold til, hvor ofte du vasker hår og hvor langt og tykt dit hår er. Ikke desto mindre, så betyder det, at en shampoo bar er tilsvarende 2-3 250 ml flasker af din yndlingsshampoo. 

Hvordan kan blot 55 gram holde så længe? Jo, det kan de fordi de udelukkende består af effektive, koncentrerede ingredienser uden vand. Det har du nemlig allerede i hanen. Til sammenligning indeholder en flydende shampoo omkring 75-85% vand, og det gør både, at du får mindre produkt for pengene samt et enormt ressourcespild i form af at transportere shampooen ud i butikkerne – bestemt ikke noget, der gavner miljøet. Faktisk er det i følge Rådet for Grøn Omstilling 400-500 gange mere miljøbelastende at bruge flydende shampoo fremfor fast.*

3. Rene ingredienser = Ingen uønsket kemi

Ved at skifte til vores shampoo barer sparer du dig selv for både unødige ingredienser samt uønsket kemi. Vores shampoo barer indeholder nemlig hverken sulfater, silikone, parabener, fyldstoffer, kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler. Vores shampoo barer består af udelukkende af milde, plantebaserede ingredienser og findes både med og uden duft. Det samme gælder vores balsam barer.

I konventionel shampoo finder du typisk skrappe sulfater. Sulfater kan virke udtørrende for både hår og hovedbund, hvilket kan skabe irritation i hovedbunden, og det undgår du nemt ved at skifte til en sulfatfri shampoo bar. Du finder også meget ofte silikone i flydende shampoo. Problemet med silikoner er, at de lægger sig som en hinde udenpå håret for at få det til at se blødt og skinnende ud, men desværre kan det samtidig forhindre andre nærende ingredienser i at trænge dybt ind i hårsækkene og dermed på sigt gøre håret svagere. Silikoner kan samtidig være svære at vaske ud og kan derfor skabe ‘buildup’ (hvis silikonetypen ikke er vandopløselig).*

4. Nemme at have med på farten

Et kæmpe plus ved shampoo barer er, at de er enormt nemme at have med på farten. På grund af den faste form lækker de ikke. På grund af deres lille størrelse fylder og vejer de meget lidt. Med vores praktiske rejsebeholdere kan du altså nemt have en shampoo bar med dig overalt uden at skulle købe små rejsestørrelser i flydende shampoo.

5. Lækkert, sundt og velplejet hår

Ønsker du sundt og velplejet hår, så kan (den rette) shampoo bar også hjælpe med det. Langt de fleste af vores kunder oplever, at deres hår bliver mere fyldigt, føles mere velplejet og mindre tørt. Samtidig gør vores balsam bar underværker for filtret hår, mens vores kunder med naturkrøller oplever, at deres krøller bliver mere definerede. En anden fordel ved shampoo barerne er, at mange oplever mindre fedtet hår og længere tid mellem hårvaskene.

Er du ikke overbevist endnu, så vil jeg simpelthen anbefale dig at prøve det af selv. Siden jeg selv skiftede, har jeg aldrig købt en “normal” flydende shampoo i flaske. Det samme gælder for mange af vores kunder. Du kan læse deres oplevelser under produktanmeldelserne for hvert produkt.

Har du spørgsmål, så er du mere end velkommen til at stille dem herunder. 

Tak fordi du læste med!

(21) 35,00 kr.
(87) 85,00 kr.
(71) 85,00 kr.
(53) 85,00 kr.
(38) 89,00 kr.
(126) 85,00 kr.
(68) 79,00 kr.85,00 kr.
Spar 10%
(73) Original price was: 339,00 kr..Current price is: 305,00 kr..
(17) 65,00 kr.
(15) 65,00 kr.
(11) 65,00 kr.
(3) 65,00 kr.
399,00 kr.499,00 kr.
(29) 169,00 kr.
(37) 79,00 kr.85,00 kr.
(2) 49,00 kr.
(19) 169,00 kr.
(15) 249,00 kr.
(16) 45,00 kr.
Spar 15%
(13) Original price was: 260,00 kr..Current price is: 220,00 kr..

Kilder: *https://dakofa.dk/vidensbank/plast/

*https://politiken.dk/forbrugogliv/art7841293/Drengene-i-min-s%C3%B8ns-klasse-har-aldrig-vasket-h%C3%A6nder-med-fast-s%C3%A6be.-Det-skal-de-v%C3%A6nne-sig-til-for-klimaets-skyld

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/

44 kommentarer til “5 grunde til at skifte til en shampoo bar

  • Lærke Læssøe Nielsen siger:

   Hej Pernille

   Vi har afhentning af ordre her på vores kontor i København K hver tirsdag, og derudover forhandler Von Eco Store på Vesterbro et udvalg af vores produkter.

   De bedste hilsner
   Lærke / Elou

 1. Liselotte siger:

  Jeg læste i en kommentar, at der kommer en bar til krøller. Spændende. Jeg mangler en shampo til fint blond naturkrøl. Hvornår forventes den i shoppen.

  • Carina siger:

   Det er ikke til at sige endnu, da det altid tager lidt længere tid end forventet, men jeg håber på, at den bliver klar inden for to måneder. Ellers er det Wild Roses, der er bedst til krøller på nuværende tidspunkt.

 2. Matilde siger:

  Vi er en hel familie med meget kraftigt og krøllet hår – kan den gå ind under Curly Girl…..?

  • Carina siger:

   Ja, de kan godt bruges til Curly Girl metoden. Så vil jeg anbefale jer at prøve Wild Roses efterfulgt af balsam baren. Lad gerne balsam baren virke i så lang tid som muligt, inden den skylles ud.

  • Carina siger:

   Ja, så bør du prøve Healing Hemp baren, den er fantastisk til kløende hovedbund og kan styrke hårvæksten.

 3. Hjørdis Hansen siger:

  Hej.
  Jeg er rigtig glad for Jeres produkter, 😊 men hvordan køber jeg anden sorterings sæber kan ikke se det nogen steder?

  • Carina siger:

   Vi har ingen 2. sorteringssæber lige nu, men ellers vil de altid kunne findes under 2. sortering i menuen.

 4. Sine siger:

  Er det ligesom en sæbe hvor den skal ligge og tørre bagefter i en sæbeholder af en art. Smører man det så ud i hænderne og op i håret – hvordan ved man at man har fået en passende mængde

   • Angela siger:

    Jeg tænkt mere om farvet hår kan være lidt tør, jeg bruge en shampoo nu til farvet hår, jeg bruge ikke hår balsam fordi den hjælp ikke…min hovedbund blev for meget fedtet af det.

    • Carina siger:

     Ah, jamen så kan du med fordel bruge Wild Roses baren efterfulgt af balsam baren – vores balsam fedter eller tynger på ingen måde håret.

  • Carina siger:

   Så bør du prøve med Wild Roses baren efterfulgt af balsam baren, som gerne skal virke 5 min. før den skylles ud.

 5. Hanne Hjorth siger:

  Hvilke farver anvendes i jeres barer? Det er nemlig farvestoffer jeg er allergisk overfor, og jeg vil nødig bruge noget der giver mig eksem.

  • Carina siger:

   Hej Hanne
   Vi bruger ingen kunstige farvestoffer, de er udelukkende farvet med “naturens egne”, hvilket vil sige rødt ler og grønt ler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *